Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی با اشاره به آغاز اجرای پروژه مرمت بناهای تاریخی استان گفت: بناها و ابنیه تاریخی در استان مرکزی مرمت می‌شود. - اخبار استانها -

مصطفی مرزبان در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به اجرای عملیات مرمتی دیوار تاریخی شهر ساوه "بارو" اظهار داشت: عملیات مرمتی دیوار تاریخی و بزرگ شهر ساوه "بارو" به اتمام رسید که با توجه به تاریخی بودن این دیوار، عملیات مرمتی و اجرای عایق کاهل باقیمانده بارو با اعتبار 150 میلیون ریال در دستور کار قرار گرفت که اخیرا این پروژه به پایان رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در قدیم دیوار تاریخی و بزرگ شهرها با عنوان بارو شهرت داشت و شهرستان ساوه نیز از جمله شهرهای دارای بارو بوده و به طور معمول، شهرها دارای چند دروازه بودند که نگهبانانی از آن حفاظت می‌کردند، در واقع تردد از طریق دروازه‌های شهر انجام می‌گرفت، شب‌ها بسته می‌شدند، تردد ممنوع بود و توسط محافظان نگهبانی می‌شدند.

مرزبان بیان کرد: تمامی دیوارهای دفاعی مناطق کویری از مصالح خشتی بوده‌اند ئ شهرها در گذشته توسط دیوار بزرگ یا بارو محافظت می‌شدند و عمدتا خندقی عمیق در بیرون دیوار احداث می‌شد تا حالت دفاعی در مقابل مهاجمین تقویت شود و در واقع تا اواخر دوران قاجار شهرها دارای دیوار دفاعی بودند که شهرستان ساوه نیز در جنوب خود نیز دارای دیوار بزرگ یا بارو است که در واقع کارکرد اصلی آن دفاعی و محافظت از شهر بوده که قدمت آن نیز به دوره قاجار باز می‌گردد که در بهمن 97 در فهرست آثار ملی قرار گرفت.

واکنش میراث فرهنگی قزوین به گزارش تسنیم/ تجمع مردم در ‌سبزه‌میدان کار شهرداری بود / نوروزگاه ثابت نداریم3 سال فشار بی‌امان سیل و کرونا بر مشاغل و صنایع گردشگری خوزستان / استانداری و میراث فرهنگی پا را از حرف فراتر بگذارند‌مسئولیت دیوار فروریخته پارکینگ میدان نقش جهان با میراث فرهنگی نیست

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی با اشاره به آغاز عملیات مرمت مسجد جامع ساوه گفت: مرمت مسجد با اعتباری بالغ بر یک میلیارد و 140 میلیون ریال در دستور کار است و در این راستا عملیات بندکشی و اندود ضلع جنونی، بدنه‌های فرسوده و کاهگل عایق بام به متراژ 1400 متر، خالی کردن بندهای فرسوده و بند کشی مجدد، تعویض آجرهای فرسوده و بخش‌های مورد نیاز انجام خواهد گرفت.

مرزبان با اشاره به اهمیت مسجد جامع ساوه به لحاظ معماری و قدمت تاریخی، افزود: مسجد جامع ساوه قدمتی هزار ساله دارد و به عقید کارشناسان امر به نظر می‌رسد که مسجد اولیه بر بنای قدیم‌تری ساخته شده است به این معنی که از مصالح مسجد قدیمی‌تر یا بنای قدیمی‌تری مانند آتشکده در معماری مسجد شبستانی استفاده شده است.

وی خاطرنشان کرد: این مسجد در دوره‌های مختلف تاریخی با اضافه شدن تزئینات و معماری خاص هر دوره همچنان به حیات و کارکرد اصلی خود ادامه داد، در دوران پهلوی اول با توجه به رونق مناطق و مساجد مرکز شهر ساوه از جمله مجموعه مسجد انقلاب، به دلیل تراکم جمعیت و مراکز اقتصادی حول آن، برگزاری آئین‌های مذهبی از جمله نماز جمعه از مسجد جامع به مسجد انقلاب واقع در میدان انقلاب این شهر منتقل شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی عنوان کرد: مرمت مسجد در زمان پهلوی دوم با حضور تیمی از متخصصین ایتالیایی آغاز و پس از انقلاب متوقف شد و پس از مدتی مرمت توسط سازمان میراث فرهنگی کشور مجدد در دستور کار قرار گرفت.

انتهای پیام/711/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: میراث فرهنگی استان مرکزی عملیات مرمت مسجد جامع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۲۸۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، سید محمد رستگاری در حاشیه بازدید اصحاب رسانه استان با اشاره به بهسازی و آماده‌سازی بافت تاریخی روستای تاریخی فهرج افزود: آنچه روستای تاریخی فهرج را منحصربه‌فرد کرده، وجود مسجد کهن و قدیمی‌ترین مسجد کشور، بافت تاریخی ارزشمند و بسیاری از ویژگی‌های دیگری است که از حیث میراث‌فرهنگی آن را ارزشمند کرده است.


وی ادامه داد: به‌عنوان یکی از هشت روستای منتخب کشور برای قرارگرفتن در لیست برترین دهکده‌های گردشگری دنیا، این روستا نیز مطرح است و این انتخاب از سوی سازمان گردشگری جهانی اتفاق خواهد افتاد و پرونده تهیه‌شده برای انتخاب این روستای تاریخی به‌عنوان بهترین دهکده گردشگری به وزارت میراث‌فرهنگی آماده و این پرونده تا دوشنبه آینده برای ارائه به سازمان جهانی گردشگری باید نهایی شود.


مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد خاطرنشان کرد: باتوجه‌به اعلامی که انجام شده است عزمی در روستا شکل گرفت و اهالی روستا، استانداری و مجموعه دستگاه‌های ذی‌ربط در راستای بازسازی و نوسازی بافت تاریخی روستای تاریخی فهرج تلاش کردند و این اقدام ارزشمند انجام شد.


وی تصریح کرد: زمینه دسترس‌پذیری آسان برای افراد دارای معلولیت، مرمت بنا‌های تاریخی، کاه‌گل معابر، احداث سرویس‌های بهداشتی استاندارد و نصب تابلو‌های بین‌المللی در روستا از جمله اقدامات عمرانی است که در فهرج در حال انجام است.


مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد اضافه کرد: ۲۵۰ متر طول مسیر گردشگری روستا با اضافه‌کردن کف‌سازی و بدنه‌سازی در قالب مشارکت نهاد‌های مختلف در حال انجام است و دستگاه‌های مختلفی دست‌به‌دست هم داده‌اند تا بتوانیم در یک بازه زمانی فشرده اقداماتی که شاید سال‌ها خلأ آن در روستای فهرج وجود داشته را انجام دهیم.


رستگاری با اشاره به اینکه رویداد‌ها و آداب‌ورسوم فهرج نیز باید معرفی شود، افزود: امیدواریم با شاخصه‌هایی که معرفی‌شده، همتی که انجام شده و محتوایی که تهیه می‌شود، روستای فهرج بتواند امتیازات لازم را کسب کند تا این اتفاق مهم برای کشور با معرفی فهرج به‌عنوان یکی از روستا‌های برتر گردشگری دنیا رخ دهد.


وی اظهار کرد: خوشبختانه همه ظرفیت‌های لازم برای انتخاب روستای تاریخی فهرج وجود دارد و از بین دو هزار روستا به‌عنوان دومین روستا در کشور توسط میراث‌فرهنگی مورد موافقت قرار گرفت تا اقدامات لازم انجام‌شده و پرونده این روستا به سازمان جهانی گردشگری ارسال شود.

دیگر خبرها

  • ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • توقیف خودروی تخلیه نخاله روی تپه تاریخی فرخ آباد
  • دستگیری دو نفر به دلیل تخلیه نخاله در حریم یک تپه تاریخی در البرز
  • افتتاح هتل و آغاز اجرای تله کابین خوشاکو در ارومیه